העונה החמה מכתיבה הרבה מאד שעות מחוץ לבית בים ובבריכה ופחות זמן ליד הסירים החמים והמהבילים במטבח. מאכלים קלים ונשנושים הופכים לפריט חובה כשאנחנו יוצאים מהבית, אבל איך מכינים אותם מהר ובלי להתאמץ מעל הסירים? קבלו כמה רעיונות לנשנושים שקל להכין ומתאימים לכל המשפחה גם בדרך לחופשה בצפון.
בננות קרות בשוקולד
בננות קרות הן אחד הדברים הכי טעימים והכי פשוטים להכנה. אפשר להכין אותן גם בחופשה בצימר או רגע לפני שהולכים לבריכה. כשהן טבולות בשוקולד הן מספקות תחליף לארטיק שוקו-בננה קנוי. עבור ילדים מדובר בחטיף טעים שמזכיר במרקם שלו גלידה רכה וכשהוא עטוף בשוקולד אף ילד לא יסרב לו. תוכלו לקשט את הבננות הטבולות באגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות או קוקוס לבן.
איך מכינים? משפדים כל בננה על שיפוד עץ ומקפיאים למשך ארבע שעות. לאחר שהבננות קפאו, ממיסים במיקרוגל כמה קוביות שוקולד מריר וטובלים כל בננה בשוקולד. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות או קוקוס. מקפיאים למשך עוד חצי שעה ומנשנשים.
שיפודי פירות
אחד הדברים הכי פשוטים שאפשר להכין אפילו בדרך לבריכה או לים. ממתק מהטבע שהוא בריא וטעים וילדים אוהבים אותו מאד. פירות הקיץ הקשים כמו שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, ענבים ומלון משתלבים נהדר בשיפודים כאלו ומחזיקים מעמד. גם תפוחים ואגסים יכולים להצטרף לחגיגה.
איך מכינים? חותכים פירות שאוהבים לקוביות, משפדים על שיפוד כמה קוביות מכל סוג פרי ואוכלים.
כדורי אבטיח ומלון עם גבינה בולגרית
עוד חטיף מהיר וקל שילדים וגם מבוגרים אוהבים. כדורי אבטיח ומלון נראים כמו סוכריות קטנות וכשמוסיפים להם גם קוביות גבינה בולגרית התענוג הופך כפול. אם אתם רוצים להשקיע ולהפוך את החטיף הזה גם לארוחה שכיף לאכול במהלך טיול, בפיקניק או פשוט על שפת הים תוכלו להוסיף לתוך הקופסה גם קרעי פיתה שקליתם על מחבת או בטוסטר, נענע ואפילו מלפפונים קרים מהמקרר שמשתלבים נהדר עם האבטיח.
איך מכינים? יוצרים כדורים מאבטיח ומלון באמצעות כף גלידה קטנה, מעבירים לקופסה עם מכסה אטום ומוסיפים גם קוביות גבינה בולגרית.
סלט יווני-איטלקי שהוא ארוחה שלמה
אם אתם מתכננים בילוי בים או בבריכה של כמה שעות טובות ורוצים להימנע ממתוקים, הסלט הזה הוא כל מה שאתם צריכים. יש בו ירקות שיש בכל מקרר, גבינה טעימה וחתיכות לחם שסופגות את הרוטב והופכות את כל המרכיבים ביחד לארוחה שלמה של פינוק.
איך מכינים? חותכים לקוביות גסות עגבנייה, פלפל אדום, מלפפון, פלפל צהוב, זיתים שחורים או ירוקים וגבינה בולגרית או גבינת פטה. מערבבים היטב ומתבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים פרוסות לחם על מגש וקולים בתנור חם עם מעט שמן זית ושום. מוציאים את הפרוסות, חותכים גם אותן לקוביות ומניחים בשקית קטנה. כשרוצים לאכול את הסלט, מפזרים מעל הירקות את קוביות הלחם וזוללים.