החלטתם לחפש מלונות בוטיק בצפון לנופש בשבועות? בואו גם לתת לבלוטות הטעם ליהנות קצת עם מחלבות וגבינות בגליל שאתם לא רוצים לפספס!
אחרי שעברנו את פסח, יום העצמאות ול"ג בעומר וקצת לפני היציאה לחופשת הקיץ, נשאר לנו עדיין לחגוג את חג השבועות המזמן כמו בכל שנה, מגוון אטרקציות ברחבי הארץ וביניהן גם מאכלי חלב רבים. אז איזה מקום יותר טוב מהגליל ואילו אטרקציות יותר מתאימות לחג מאשר ביקור במחלבות הנהדרות הקיימות בו? קבלו שלוש מחלבות מיוחדות, אותנטיות ויוצאות דופן שיעשו לכם את החג!
חוות רום
אם כבר החלטתם לצאת לטיול מלונות בוטיק בצפון, אנחנו בטוחים שלא תרצו לפספס מחלבה ייחודית שתשלים לכם את האווירה. חוות רום ממוקמת לה בפסגת הר כמון המרהיב, בה פועות כ-200 עיזים שנהנות מהאוויר הצח, האדמה והצמחייה הטבעית הקיימת באזור. החווה מייצרת גבינות אורגניות ומגוונות, כשחלקן נעשה ממתכונים שפותחו בחווה ממש בשילוב תבלינים עשירים. אוהבי בעלי החיים שבניינו ישמחו לשמוע שהעיזים בחווה מקבלות יחס מסור ואוהב הכולל בין השאר הפסקה בחליבה בחודשי ההמלטה, כך שהגדיים יוכלו ליהנות מחלב אימם. אגב, בחווה פועל גם מרכז שיקומי-תעסוקתי מתוך רצון עז לתרום ולהעניק לקהילה.
שירת רועים
טוב לסיים כל נופש במלונות בוטיק בצפון עם איזו ארוחה עשירה בגבינות איכות, כאלה שמייצרים במחלבת שירת רועים. את המחלבה הקימה מיכל מור-מלמד שממש במקרה נקלעה במהלך טיול, למחלבה בהרי האלפים השוויצרים, בה הוקסמה משיטות עיבוד ויצירת הגבינות. מאז הספיקה מיכל ללמוד את הנושא בארץ בשוויץ, ולהקים את המחלבה בגליל בקיבוץ לוטם. ייחודיותה של המחלבה באה לידי ביטוי בסוגי הגבינות הרבות המיוצרות במקום כגון: פקורינו, ולנסי, מנצ'גו ועוד. ביקור במחלבה מומלץ במיוחד לאניני טעם שבניינו.
מחלב הנוקד
עוד מחלבה לא כל כך קטנה אבל בהחלט מטריפה בגליל, המספקת מחר רחב של גבינות מכל העולם הנעשות בטכניקות ייחודיות. את המחלבה הקים דני ברזילי שלמד את אומנות הגיבון בצרפת ושכלל אותה באזורים שונים בעולם. במקום ניתן לרכוש את הגבינות, או להתענג על ארוחה מרעננת במקום. בכל מקרה, אין ספק כי אין כמו איזו גבינת פיקורינו או קשקבל טובה עם כוס יין מול נופי הגליל.